Speră!

Plouă. Şi nu e prima sau ultima oară. O să mai bată şi vântul şi o să cadă nişte fulgi de nea. Şi iar o să iasă soarele. Cam aşa se întâmplă şi cu noi. Avem zile bune sau mai puţin bune.

Am învins şi am fost învinsă. M-am prăbuşit la pământ fără nicio speranţă sau vreo siguranţă că o să vină cineva să îmi adune bucăţelele de pe jos şi să mi le aranjeze la loc; m-am prăbuşit cu sufletul măcinat precum cafeaua ce îmi face dimineţile mai bune.

 

Însă m-am ridicat de fiecare dată cu fruntea sus şi am mers mai departe. Mi-am văzut de drum şi am tratat totul ca atare.

1653359_444902065642248_555634057_n

M-am schimbat, sau m-au schimbat cei din jur. Nu ştiu, cred că puţin din amândouă. Şi am înţeles multe. Am învăţat că pot să dorm şi trei ore pe noapte. Am învăţat să tac şi să aplanez un conflict. Am învăţat să fiu selectivă şi am renunţat la persoanele care nu-mi meritau eforturile şi sacrificiile.

Speram deseori, şi încă sper. Dar nu primeam niciodată când voiam, ce voiam sau cât voiam. Însă mereu eram suprinsă plăcut în aşa fel încât speram un deget şi mi se dădea toată mâna.

Cu toţii facem asta, chiar dacă puţini recunosc. Sperăm la bani, la iubire şi la mai multă sănătate. Sperăm la orice ne poate propulsa pe o scară mai înaltă. Care este singurul lucru pe care nu îl realizăm? Este singurul lucru la care sperăm înainte de toate, înainte de avere, de faimă, ori de înţelegere.

Seară de seară sperăm să ne trezim a doua zi. Alarma aia pe care o punem să sune în fiecare dimineaţă e singura confirmare. Setăm ceasul ca să ne trezească a doua zi. Însă nu ştim ce ne va aduce, sau nu ne va aduce. Nu ştim nimic despre ea.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s