Ce face diferenţa

Încercăm să ne facem plăcuţi. Odată ce plecăm de acasă, încuiem nu numai uşa, ci şi grijile, neînţelegerile şi dezamăgirile. Zâmbim celor ce trec pe lângă noi şi îi urăm o zi bună femeii de la care ne-am cumpărat covrigi de dimineaţă. Mulţi dintre noi ne „lovim” de aşa ceva.

Ce face diferenţa? O personalitate frumoasă. O persoană care ştie să îşi găsească echilibrul în viaţă, care a aflat ce e fericirea abia după ce a descoperit adevăratele lucruri pentru care merită să se întristeze. E o „ea” ce şi-a şters de mult lacrimile şi culmea, şi le-a şters cu batista lui. Şi şi le-a şters atât de puternic încât a înţeles că locul lui va fii doar într-un colţişor de inimă.

E o „ea” ce a înţeles efectul aşteptărilor, însă continuă să le aibă. Dar „ea” zâmbeşte acum pentru că a învăţat să se hrănească şi din fericiri şi din tristeţi. Merge cu spatele drept şi cu capul sus. E încrezătoare şi nu pleacă urechea la vorbe aruncate în vânt.

 1926669_447195912079530_1220526120_n

E prietenoasă şi râde cu gura până la urechi când e cazul, căci „ea” ştie să fie discretă şi să se facă plăcută majorităţii persoanelor. Asta face diferenţa. Un caracter frumos. O „ea” pe care o vei ţine minte după  cuvintele alea pe care ţi le-a rostit într-o seară târzie în metrou, ori după parfumul pe care şi l-a aplicat cu grijă pe gât de dimineaţă.

 

Ce face diferenţa? E modul în care „ea” îi priveşte pe cei din jur. E o „ea” care te-a convins să o cunoşti mai bine doar după o strângere de mână care nu seamănă cu toate celelalte. E o strângere de mână fermă care însă transmite şi emoţie.

 

E o „ea” care ştie să se distreze de fiecare dată când are ocazia, însă care a descoperit şi frumuseţea unei dimineţi ploioase de duminică, în care bea un ceai de mentă şi citeşte o carte bună.

E o ea mai frumoasă, cu nişte ochi căprui, calzi, care au o văpaie pe care nu mulţi o văd, cu şuviţe de păr atent aranjate care îi alunecă pe umeri. Ea e mai frumoasă în interior decât în exterior.

 

E o „ea” pe care o recunoşti dintr-o mie.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s